Uniunea Europeană a ridicat vizele de călătorie pentru peste 40 de milioane de ucrainieni și peste 6 milioane de georgieni. Cetățenii Ucrainei și Georgiei vor putea călători 90 de zile în UE fără viză.

Uniunea Europeană a trecut peste votul din Țările de Jos, care au respins o apropiere a UE de Ucraina. Tocmai chestiunea liberei circulații a fost unul dintre principalele motive pentru care olandezii au votat împotriva tratatului cu Kievul.

Negocierile dintre statele UE și Parlamentul European s-au prelungit târziu în noapte la Bruxelles, dar părțile implicate au ajuns la un compromis cu privre la termenii și mecanismul care urmează să fie utilizat pentru a ridica regimul vizelor în cazul unor urgențe, scrie news.ro.

Statele europene s-au arătat mai precaute față de decizia de a ridica vizele de călătorie pentru cei aproximativ 45 de milioane de ucraineni și 5 milioane de georgieni după criza imigranților.

Decizia luată noaptea trecută vine în contextul în care Ucraina și Georgia încearcă să se desprindă de sub influența Moscovei și să se apropie de Uniunea Europeană.