Europarlamentarul britanic Steven Woolfe, unul dintre liderii politici ai formațiunii populiste și antiimigraționiste UKIP, a fost internat, joi după-amiază, în stare gravă la un spital din Strasbourg, în urma unei "altercații" cu un coleg de partid.

Eurodeputatul eurosceptic din Marea Britanie, favorit pentru preluarea conducerii UKIP, este în stare critică după ce ar fi fost lovit de un coleg din cadrul formațiunii radicale, la o reuniune a formațiunii desfășurată la Strasbourg, la sediul Parlamentului European.

Steven Woolfe s-a simțit rău și s-a prăbușit din picioare în urma unei ședințe de vot din Parlamentul European.

Potrivit unei prime variante, surse din interiorul partidului au declarat că, înainte de ședință, Woolfe ar fi fost lovit de un coleg, fapt ce a dus la prăbușirea acestuia după ședință.

Înainte de ședință, ambii membi UKIP se aflau într-o stare bună, însă la plecarea din sală, Woofle "a pierdut controlul unei jumătăți din corp și s-a prăbușit".

O a doua variantă arată că membrii grupului parlamentar al formațiunii UKIP au participat la o reuniune desfășurată în sediul Parlamentului European din Strasbourg, iar la finalul întrevederii, între Steven Woolfe, favorit pentru preluarea conducerii UKIP, și eurodeputatul UKIP, Mike Hookem, a avut loc o altercație, Woolfe fiind lovit cu pumnul de colegul său.

Woolfe s-ar fi lovit cu capul de marginea metalică a unei ferestre din Parlamentul European, iar la scurt timp după altercație, s-a prăbușit în drumul spre ieșirea din sediul Parlamentului European.

Steven Woolfe a fost internat la secția de terapie intensivă a unui spital din Strasbourg, în stare gravă, unde i-au fost făcute o serie de analize.

Eurodeputatul ar fi suferit o hemoragie cerebrală, potrivit lui Nigel Farage, liderul interimar al Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP).

”Din păcate, Steven Woolfe s-a prăbușit și a fost transportat ulterior la un spital în urma unei altercații, care a avut loc la ședința din această dimineață a europarlamentarilor UKIP. Starea sa este una gravă”, a declarat Farage.

Ulterior, Farage a anunțat că starea lui Woofle s-a mai îmbunătățit.

O radiografie a arătat că nu există nici un cheag de sânge în creier.

"Mă simt mai luminos, mai fericit și mai zâmbitor ca niciodată. Mi s-a spus că o să îmi revin. Singura consecință în acest moment este un pic de amorțeală pe partea stângă a feței. Sunt ținut internat peste noapte și aștept testele secundare pentru a vă asigura că totul este în regulă", a anunțat însuși Woolfe.

Un purtător de cuvânt al Parlamentului European a confirmat că Steven Woolfe s-a prăbușit în clădirea principală din Strasbourg, adăugând că o anchetă este acum în curs de desfășurare.

Europarlamentarul Steven Woolfe împlinește joi 49 de ani.