József Szájer, europarlamentarul prins la o petrecere gay în Bruxelles, a avut o contribuție semnificativă la conservatorismul ungar și la democrația creștină, a susținut Fidesz, după ce acesta a demisionat din partid și din PE.

Membru fondator al Fidesz, europarlamentarul ungar Jozsef Szajer și-a anunțat duminică demisia și retragerea din viața politică din motive personale. Deși el a precizat că demisia sa bruscă nu are legătură cu conflictul dintre premierul ungar Viktor Orban și Uniunea Europeană în problema statului de drept, presa și opinia publică au făcut speculații în acest sens.

S-a dovedit însă rapid că Szajer spunea adevărul. Europarlamentar din 2004, el a fost prins vinerea trecută la o petrecere ilegală în capitala Belgiei. Pe lângă nerespectarea măsurilor legate de pandemie - la petrecere erau prezenți circa 25 de bărbați - Jozsef Szajer (59 de ani) este acuzat și de încălcarea legislației privind drogurile.

Politicianul a transmis într-un comunicat că nu a consumat droguri, dar a recunoscut că poliția a găsit la fața locului pastile de ecstasy. 

Publicația La Derniere Heure relatează că 25 de bărbați goi au fost găsiți la etajul unui bar din centrul orașului, aproape de Comisariatul central din Bruxelles. Eurodeputatul ungar a încercat să fugă prin burlanul de la acoperișul clădirii la sosirea poliției, dar a fost reținut. La petrecere ar mai fi participat doi diplomați.

Ipocrizia în politică

Faptul că un politician participă la ”o orgie” în timpul liber e treaba lui. Szájer trebuie să-i dea explicații pentru asta doar soției sale, Tünde Handó, care este judecător la Curtea Constituțională din Ungaria.

Problema este că el a încălcat cu bună știință măsurile anti-COVID. La Bruxelles, la o întâlnire privată pot participa cel mult patru persoane.

”Extrem de jenant” este faptul că persoana în cauză s-a dat ani de zile drept un mare conservator, care le-a tot spus conaționalilor săi că homosexualitatea e de condamnat, iar căsătoria e sacră. El a contribuit chiar la introducerea în Constituția ungară a prevederii potrivit căreia căsătoria se poate face doar între un bărbat și o femeie. 

Totodată, Fidesz a introdus legi extrem de restrictive privind drogurile. 

"În numele întregii noastre comunități politice, dorim să-i mulțumim lui József Szájer, care a avut o contribuție semnificativă, astfel încât conservatorismul ungar și democrația creștină să-și poată ocupa locul cuvenit pe scena politică europeană", a transmis formațiunea lui Viktor Orban, relatează Spiegel Online.

Cotidianul Magyar Nemzet, apropiat de Fidesz și de Viktor Orban, a publicat două articole în care susține că József Szájer este victima unei operațiuni a mai multor servicii secrete europene, în special a celor germane.