Platforma "My House of European History" – "Casa Istoriei Europene" este un proiect de colaborare unic, care încorporează mărturii despre Europa, o bibliotecă de amintiri, creată de toți europenii cu povești de împărtășit.

Cu toate că lansarea site-ului oficial și complet are loc pe 31 martie 2017, este deja posibil să începi să contribui cu poveștile tale acum, cu o simplă conectare prin Facebook.

Parlamentul European va selecta trei dintre contribuabili să participe la festivitățile de la Roma pentru a sărbători atât lansarea proiectului, cât și cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma.

Cum te poți înscrie în concurs

Gândește-te la o poveste pe care dorești să o împărășești și la un mod în care să o ilustrezi. Acest lucru poate fi orice: un film cu bunicul tău, o fotografie a unui bilet de tren, o scrisoare de la prima ta dragoste. Singura condiție este aceasta: povestea ta trebuie să aibă ceva de-a face cu Europa. Iar povestea poate fi scrisă în oricare din limbile europene!

Încarc-o pe site-ul: my-european-history.ep.eu

După ce ai încărcat povestea ta pe site, explică în 200 de caractere sau mai puțin ce înseamnă Europa pentru tine. Fii creativ, fii amuzant, gândește în afara cutiei.

Contribuțiile nu sunt limitate la o singură persoană, dar nu poți urca aceeași poveste de două ori. O contribuție completă constă într-o poveste urcată pe site-ul my-european-history.ep.eu, precum și mesajul de însoțire de pe pagina evenimentului a ceea ce înseamnă să fii european.

Un juriu va selecta 10 dintre cele mai apreciate povești și apoi le va alege pe cele mai bune trei.

Nu uita de termene

Din acest moment, competiția este deschisă, iar contribuțiile pe my-european-history.ep.eu și motivația ta poate fi urcată pe pagina evenimentului a concursului, înainte de joi, 2 martie 2017, la ora prânzului.

Persoanele nominalizate vor fi anunțate luni, 6 martie 2017. Voturile vor fi numărate pe 13 martie 2017, astfel încât trebuie să te asigurii că prietenii tăi i-au dat like contribuției tale de pe pagina evenimentului! Câștigătorii vor fi anunțați la 14 martie 2017.

Care este miza?

Cei trei câștigători vor fi invitați pentru o excursie la Roma, în perioada 30-31 martie. Ei vor transmite în direct evenimentele și vor contribui la pagina de Facebook a Parlamentului European și la alte canale de social media. Membrii din echipa de social media a PE va fi prezenți pentru a oferi ajutor și informații. Transportul si cazarea vor fi aranjate și acoperite de către Parlamentul European.

Cine poate lua parte la această competiție?


Concurenții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, să locuiească într-o țară a Uniunii Europene și să fie disponibili în perioada 30-31 martie ca să vină la Roma. Cei zece nominalizați și, ulterior, trei câștigători vor fi anunțați pe pagina evenimentului și a contactați prin Facebook e-mail. PE îi roagă pe participanți să își verifice e-mail-ul în zilele respective!

Prin participarea la acest concurs, concurenții sunt de acord să fie filmați sau fotografiați pentru materialul care va fi utilizat de către Parlamentul European. Trebuie să aibă drepturi de autor pentru toate materialele pe care le trimiteți. În cazul în care utilizați metode ilegale pentru a vă crește participarea (de exemplu, cumpărarea de like-uri) contribuțiile vor fi anulate.