Situația din capitala Belgiei este tensionată de câteva săptămâni încoace. Acum, primarul Yvan Mayeur a anunțat oficial că focul de artificii din noaptea de Revelion nu va mai avea loc. Șase persoane au fost reținute pe 31 decembrie.

Procuratura din Bruxelles a anunțat că au fost operate rețineri în ultima zi din 2015 în acest caz. "Şase persoane au fost reţinute şi aduse la interogatorii", susțin procurorii belgieni. Șapte perchezziții s-au desfășurat joi dimineață în regiunea Bruxelles.

Alţi doi islamişti - Said S., 30 de ani, şi Mohammed K, 27 de ani, care au fost reţinuţi marţi seară, rămân în arest preventiv pentru conspiraţie teroristă.

Premierul belgian Charles Michel a declarat la rândul său pentru postul RTBF că decizia i se pare justificată în „actuala situație nesigură”.

Autoritățile belgiene au descoperit planuri de atentate teroriste ce ar fi fost plănuite pentru noaptea de Revelion și au arestat două persoane. Arme sau explozibili, conform datelor furnizate până în prezent de procuratură, nu au fost găsite.

La focul de artificii din centrul Bruxelles-ului erau așteptate 50.000 de persoane. Decizia primarului a fost luată în acord cu ministrul belgian de interne.

Anularea manifestării reprezintă o nouă lovitură pentru orașul în care își au sediul instituțiile UE, dar și NATO. Din cartierul Molenbeek proveneau și mai mulți teroriști răspunzători de masacrul din 13 noiembrie, de la Paris.