O navă militară rusă ar fi tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele rusești din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa. Londra neagă.

Defender a părăsit apele rusești la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a susținut Ministerul rus al apărării, citat de TASS.

''Distrugătorul a fost avertizat că va fi folosit armamentul dacă trece granița Federației Ruse. El nu a reacționat la avertisment'', potrivit aceluiași minister.

De asemenea, un avion rus de bombardament a lansat în calea distrugătorului britanic patru bombe înalt explozive cu fragmentație, ca avertisment.

Ministerul britanic al apărării a negat miercuri declarațiile Ministerului apărării din Rusia, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

''Nu au fost trase focuri în direcția HMS Defender și nu recunoaștem alegația că au fost lansate bombe în calea sa (...) Credem că rușii desfășurau un exercițiu de trageri în Marea Neagră și avertizau în prealabil navele asupra activității lor'', notează pe Twitter Ministerul britanic al apărării.