Dmitri Medvedev a avertizat Washingtonul în legătură cu o confruntare nucleară și a proclamat sfârșitul Rusiei dacă nu câștigă războiul împotriva Ucrainei.

Dmitri Medvedev a respins apelurile președintelui american Joe Biden de a retrage trupele ruse din Ucraina. "Dacă Statele Unite încetează să furnizeze arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va încheia”, a scris fostul șef al Kremlinului pe Telegram. "Dacă Rusia încheie operațiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia nu va mai exista, va fi ruptă în bucăți", a spus Medvedev, citat de Spiegel Online.

În același timp, Medvedev, în maniera sa grosolană obișnuită, a criticat faptul că Biden s-a adresat marți poporului rus de la Varșovia în fața cetățenilor polonezi. "Cine este acest bunic ciudat care vorbește din Polonia cu privirea pierdută? De ce face apel la oamenii din altă țară într-un moment în care are destule probleme acasă?", a spus Medvedev. El a acuzat Statele Unite, care au declanșat multe războaie în lume, de "megalomanie".

Joe Biden a ținut marți seara un discurs la Varșovia.

"Statele Unite și națiunile europene nu vor să controleze sau să distrugă Rusia”, a spus el. Înainte de a începe războiul, Occidentul nu avea intenția de a ataca Rusia, așa cum susține Putin: "În fiecare zi în care începe războiul este alegerea lui. Ar putea pune capăt războiului cu un singur cuvânt".