Dmitri Medvedev propune divizarea Ucrainei într-o parte rusă și teritorii împărțite între state UE.

De mai bine de un an, Ucraina se apără de invazia Rusiei, care încalcă dreptul internațional. Acum Moscova a venit cu un plan ridicol pentru a pune capăt războiului: împărțirea țării în mai multe zone administrative.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul președinte Dmitri Medvedev, a schițat vineri scenarii privind rezultatul războiului. Ar exista o perspectivă de pace doar dacă Rusia ar include cea mai mare parte a țării vecine. În varianta preferată a lui Medvedev, regiunile de vest ale Ucrainei ar fi alocate mai multor state UE și regiunile de est Rusiei, în timp ce rezidenții din regiunile centrale ar vota pentru o alipiere la Rusia.

Cu acest rezultat, "conflictul se va încheia cu suficiente garanții că nu va fi reluat pe termen lung”, a scris Medvedev pe Telegram, potrivit Spiegel Online.

Dacă, pe de altă parte, o parte a Ucrainei rămâne independentă și se alătură UE sau NATO, este de așteptat ca ostilitățile să izbucnească din nou, "cu riscul ca aceasta să se transforme rapid într-un al treilea război mondial", a spus el.

Medvedev a mai propus în trecut împărțirea vestului Ucrainei între statele UE vecine, inclusiv România.