Forțele de ordine din Paris folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanții care adunat sâmbătă pe Bulevardul Champs Elysees, pentru a protesta față de creșterea prețurilor la carburanți.

Violențele au apărut după ce protestatarii au rupt un cordon de securitate, informează Le Monde, citat de agenția News.ro.

Forțele de ordine, mobilizate în număr mare, au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva manifestanților, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune sau apărute pe rețelele de socializare.


Le Monde scrie că persoane îmbrăcate cu veste de culoare galbenă, dar despre care nu se știe dacă într-adevăr fac parte din mișcare, au fost filmate în timp ce distrug mobilierul stradal și barierele de construcție pentru a construi un baraj în mijlocul bulevardului.

Aproximativ 3.000 de polițiști au fost mobilizați în mai multe locuri din oraș, numărul vestelor galbene putând ajunge până la 30.000, potrivit autorităților.


Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a anunțat că peste 23.000 de "veste galbene" s-au mobilizat în mai multe orașe din Franța, dintre care 8.000 la Paris.