Forțele de ordine din Paris folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţii care adunat sâmbătă pe Bulevardul Champs Elysees, pentru a protesta faţă de creşterea preţurilor la carburanți.

Violențele au apărut după ce protestatarii au rupt un cordon de securitate, informează Le Monde, citat de agenția News.ro.

Forţele de ordine, mobilizate în număr mare, au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune sau apărute pe reţelele de socializare.


Le Monde scrie că persoane îmbrăcate cu veste de culoare galbenă, dar despre care nu se ştie dacă într-adevăr fac parte din mişcare, au fost filmate în timp ce distrug mobilierul stradal şi barierele de construcţie pentru a construi un baraj în mijlocul bulevardului.

Aproximativ 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în mai multe locuri din oraş, numărul vestelor galbene putând ajunge până la 30.000, potrivit autorităţilor.


Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a anunţat că peste 23.000 de "veste galbene" s-au mobilizat în mai multe oraşe din Franţa, dintre care 8.000 la Paris.