Președintele de onoare al Frontului Național, Jean-Marie Le Pen, nu a fost lăsat să intre marți dimineață în sediul din Nanterre al partidului, unde se desfășura o ședință a Biroului politic,la două zile după rezultatul dezamăgitor de la legislative.

Gardul sediului a fost blocat marți dimineață cu un lanț pentru a împiedica accesul lui Jean-Marie Le Pen, după ce liderii partidului, printre care și fiica sa, Marine Le Pen, l-au prevenit în ultimele zile pe cofondatorul FN că nu-i vor permite intrarea, chiar dacă are acest drept legal, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Jean-Marie Le Pen (89 de ani), s-a prezentat însă, însoțit de un executor judecătoresc: ''Vă cer să luați act de faptul că intrările în sediul unde trebuie să se țină Biroul politic sunt închise cu lanțuri. Dat fiind că am depășit vârsta la care să sar garduri (...) Nu am fost convocat, dar sunt membru de drept din motive statutare și care au fost confirmate în mod oficial de diferite instanțe judecătorești. Prin urmare, Biroul FN, luând această decizie, sfidează atât statutele, deciziile congresului, deciziile tribunalelor, cât și, aș spune, legile pudorii celei mai elementare, dar aceasta nu ne mai miră''.

''Se știe că la Frontul Național nu există recunoștință pentru cel care te hrănește. Dacă nu aș fi împrumutat 9 milioane de euro către FN, nu doar că nu ar fi putut să participe la alegerile legislative, dar nici măcar la cele prezidențiale. Din această deosebită delicatețe sufletească, Marine Le Pen a ținut să-mi facă un cadou de ziua mea'', a mai spus el.