Mai mulți aleși democrați din SUA au îngenuncheat într-o sală a Congresului pentru a păstra 8 minute și 46 de secunde de reculegere în memoria lui George Floyd și a altor americani de culoare "care și-au pierdut viața în mod nedrept".

Președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, liderul minorității democrate din Senat, Chuck Schumer, și alți circa 20 de aleși s-au reunit în "Sala emancipării" (numită astfel pentru a-i omagia pe sclavii care au lucrat la șantierul Capitoliului în secolul 18) înainte de a discuta despre proiectul de reformă a poliției "Justice and Policing Act", relatează AFP, preluată de Agerpres.

Proiectul de lege are în vedere crearea unui registru național al polițiștilor care comit acte de violență, facilitarea urmăririi judiciare a agenților și revizuirea modului de recrutare și formare a acestora.

Moartea lui George Floyd în timpul unei arestări brutale, la sfârșitul lunii trecute a declanșat un val de proteste în SUA și în lume. 

  • Premierul britanic Boris Johnson nu e de acord că Marea Britanie este o țară rasistă, dar  recunoaște că mai sunt multe de făcut pentru combaterea cazurilor de discriminare și rasism, potrivit purtătorului său de cuvânt.
  • Președintele francez Emmanuel Macron a cerut Guvernului să accelereze propunerile de îmbunătățire a deontologiei forțelor de ordine, pe fondul înmulțirii manifestațiilor împotriva rasismului și violențelor poliției.  
  • Steaua președintelui american Donald Trump de pe Hollywood Walk of Fame, din Los Angeles, a fost vandalizată din nou, de această dată fiind scrise mesaje jignitoare și acronimul pentru "Black Lives Matter".