Treizeci şi nouă de poliţişti şi 30 de protestatari au fost răniţi şi spitalizaţi joi seară la Tbilisi după ciocniri în jurul Parlamentului unde vorbea un deputat rus.

Mii de persoane care au încercat să invadeze Parlamentul au fost respinse de forţele speciale de poliţie, mai ales cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Oamenii protestau față de discursul în faţa Parlamentului georgian a deputatului rus Serghei Gavril în cadrul unei reuniuni anuale a Adunării interparlamentare a ortodoxiei, un forum de parlamentari din ţări majoritar creştin ortodoxe, informează AFP, preluată de Agerpres.

Circa 10.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei georgiene Tbilisi pentru a cere demisia preşedintelui parlamentului Irakli Kobahidze după ce s-a aflat că parlamentarul rus s-a exprimat după-amiază de la tribună.

Fosta republică sovietică din Caucaz nu a uitat intervenţia militară rusă şi scurtul război din august 2008. Războiul a condus la pierderea de către Georgia a controlului asupra a două regiuni separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud.