Potrivit unui raport al Oficiului pentru Protecția Constituției, există sute de persoane suspectate de extremism de dreapta în cadrul poliției și serviciilor de informații din Germania.

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV) a descoperit peste 350 de persoane  suspectate de extremism de dreapta în rândul forțelor de securitate, conform unui prim raport pe acest subiect delicat în Germania, relatează Welt am Sonntag. 

Cele mai multe cazuri se înregistrează în Hessa. În ultimii trei ani, în acest land au fost luate 59 de măsuri împotriva unor angajați ai forțelor de ordine și securitate. 

Și în Renania de Nord-Vestfalia există mai multe cazuri, după cum a anunțat săptămâna trecută, în Parlamentul local, ministrul de interne Herbert Reul (CDU).  

Tot în Renania de Nord-Vestfalia, a fost descoperit un chat al polițiștilor cu vederi extremiste.

În ultimele luni, chestiunea simpatizanților de extremă dreapta din cadrul serviciilor de securitate a ținut prim-planul dezbaterilor din Germania. 

Scandalul a dus în această vară la desființarea unei companii a Forțelor speciale de comando (KSK).

Forțele speciale de comando ”au devenit parțial autonome” în raport cu restul armatei germane, în special din cauza unei ”culturi toxice” a unor persoane aflate la conducerea lor", a declarat ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru cotidianul Süddeutsche Zeitung.

Săptămâna aceasta, directorul Serviciului german de Informații Militare (MAD), Christof Gramm, a fost demis și el, pe fondul criticilor referitoare la prezența unor extremiști de dreapta în Armata germană.