CDU și SPD au ajuns miercuri la un acord de principiu privind formarea guvernului, după alegerile generale din septembrie anul trecut.

UPDATE Potrivit informațiilor Süddeutsche Zeitung și Bild, șeful SPD, Martin Schulz, ar putea fi ministru de Externe. El va demisiona de la conducerea formațiunii, o posibilă succesoare fiind Andrea Nahles, șefa Grupului SPD din Bundestag, conform DPA.

+++

Potrivit Spiegel Online, un anunț oficial în acest sens urmează să fie făcut în cursul acestei zile. 

Publicația precizează că deja au fost împărțite și unele ministere. Astfel, social-democrații vor primi Ministerul de Externe, cel al Muncii, precum și Finanțele. 

Conform agenției DPA, Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliata din Bavaria a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) va primi Ministerul de Interne. Postul de ministru de Interne i-ar putea reveni chiar liderului CSU, Horst Seehofer, relatează Spiegel Online.  

După alegerile din septembrie 2017, CDU a lansat negocieri în vederea formării unei coaliții guvernamentale cu FDP și Verzii, dar discuțiile au fost întrerupte din cauza liberalilor. Deși inițial Martin Schulz a anunțat că e vremea ca SPD să conducă opoziția, în cele din urmă social-democrații s-au răzgândit și au acceptat să discute cu partidul cancelarului Merkel în vederea formării unei mari coaliții - GroKo.