Cancelarul german Angela Merkel le-a spus liderilor CDU că sunt necesare noi măsuri înainte de Crăciun pentru a gestiona pandemia. Unele landuri au luat deja decizii în acest sens.

Actualele măsuri nu au dus la o scădere a numărului de infectări, astfel că e nevoie de noi decizii înainte de Crăciun, a precizat Merkel, potrivit unor surse citate de dpa. 

Cancelarul a susținut că regiunile cu rate ridicate ar trebui să restricționeze contactele sociale înainte de Crăciun, notează DW.

Țara se afla într-o ”situație foarte dificilă” și nu va putea ”trece peste iarnă” cu măsurile actuale, ar fi spus Merkel.

Unele landuri au impus deja noi restricții. 

În Bavaria, începând miercuri și până pe 5 ianuarie, oamenii își vor putea părăsi locuințele doar cu un motiv întemeiat. Premierul landului, Markus Söder a precizat că regulile vor fi relaxate pentru Crăciun, dar nu și pentru Anul Nou.

Autoritățile din landul Saxonia discută astăzi despre instituirea unor noi restricții, în timp ce premierul din Hessa, Volker Bouffier, a afirmat că ar putea fi inpuse restricții de circulație în timpul nopții.