Extremismul de dreapta a crescut în Germania anul trecut, arată un raport al serviciilor de informații, care au identificat peste 32.000 de extremiști. Raportul mai arată că mai mulți cetățeni sunt dispuși să recurgă la acte violente.

Extremismul de dreapta reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității interne, a declarat joi ministrul de interne, Horst Seehofer, în cadrul prezentării raportului serviciilor de informații pe anul 2019, relatează Deutsche Welle.

Horst Seehofer și directorul Biroului federal pentru protejarea Constituției (BfV), Thomas Haldenwang, au prezentat la Berlin raportul care arată o creștere a numărului extremiștilor de dreapta. BfV a identificat anul trecut 32.080 de extremiști de dreapta, față de 24.100 în anul 2018. Potrivit Biroului, 13.000 dintre ei sunt pregătiți să recurgă la violență, cu 300 mai mulți ca în anul precedent.

Pe lângă extremismul de dreapta, în creștere sunt și rasismul și antisemitismul, a precizat Horst Seehofer. 

La începutul lunii, ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunțat dizolvarea parțială a KSK, unitatea militară de elită a Germaniei, în urma mai multor scandaluri privind legăturile unora dintre membrii săi cu mișcarea de extremă dreapta.