Șase bărbați acuzați de formarea unei grupări teroriste de extremă dreapta - "Revoluția Chemnitz" - au fost arestați luni. Ei sunt acuzați că plănuiau atacuri asupra migranților, în estul Germania.

Circa 100 de polițiști au percheziționat luni dimineață mai multe proprietăți în landurile Saxonia și Bavaria, în cadrul unei investigații asupra unei grupări teroriste intitulată "Revoluția Chemnitz", după numele orașului est-german care a fost scena unor proteste ale extremei drepte, urmare a uciderii unui bărbat de către imigranți, relatează Deutsche Welle.

Cei șase bărbați, cu vârste între 20 și 30 de ani, sunt suspectați de apartenența la o grupare teroristă condusă de Christian K, arestat pe 14 septembrie. Potrivit procurorilor, bărbații intenționau să lanseze atacuri asupra străinilor și a persoanelor care nu le împărtășeau vederile politice.

Anchetatorii susțin că membrii grupării au încercat să achiziționeze arme semiautomate, iar pe 14 septembrie au luat parte la un atac coordonat asupra străinilor în Chemnitz. Ei au descris acest atac ca "o repetiție" pentru un atac mai mare pe 3 octombrie, Ziua Națională a Germaniei.