Franziska Giffey (SPD) pleacă de la conducerea Ministerului pentru familie, seniori, femei și tineret, în contextul unui scandal declanșat de acuzațiile privind teza sa de doctorat.

Franziska Giffey (43 de ani) urmează să-și prezinte demisia cancelarei Angela Merkel în cursul zilei de astăzi, relatează publicații Focus și Bild. 

”În ultimele zile au reapărut discuțiile despre disertația mea din 2010. După ce Universitatea Liberă din Berlin a efectuat o a doua revizuire a lucrării în 2019 și a luat o decizie de a nu-mi retrage titlul, procedura a fost redeschisă în 2020”, susține, într-un comunicat de presă, politiciana SPD, care respinge acuzațiile de plagiat.

Giffey precizează că a decis să nu-și mai folosească titlul de doctor, indiferent de concluzia Universității Libere din Berlin.

Până la începutul lunii iunie, politiciana social-democrată trebuie să ofere explicații instituției: ”Dacă, după cea de-a treia verificare a lucrării mele, Universitatea Liberă ajunge la concluzia că îmi va retrage titlul, voi accepta această decizie”.

Recent, Business Insider a relatat că o comisie a Universității Libere din Berlin a decis să-i retragă titlul, dar anunțul va fi făcut după termenul până la care Franziska Giffey trebuie să trimită un punct de vedere. 

Pe de altă parte, Franziska Giffey nu renunță la candidatura la alegerile generale din toamnă.