Procurorii au arestat patru anti-vacciniști care ar fi intenționat să-l răpească pe ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Ei își procuraseră deja arme pentru acest plan.

Suspecții sunt asociați cu așa-numita mișcare Querdenker, care s-a opus restricțiilor pandemice și vaccinurilor COVID-19 și făceau parte din grupuri de extremă dreapta și anti-vaccin de pe platforma Telegram, relatează EURACTIV.com.

Planul lor era să-l răpească pe Lauterbach și să-i „elimine” personalul de securitate.

Urmare a unor reguli laxe, Telegram este utilizată în mod regulat de cei care neagă COVID-19 și de cei sceptici în privința vaccinurilor.

Forțele de poliție au găsit și confiscat joi arme, muniție, bani cash, lingouri de aur și monede de argint, în timpul perchezițiilor efectuate în casele mai multor suspecți.

Social-democratul Lauterbach, de profesie epidemiolog, este cunoscut ca un susținător pasionat al unei abordări prudente a pandemiei, dar cu respectarea unor măsuri stricte de protecție.

Chiar înainte de a prelua mandatul în decembrie anul trecut, el a primit în mod regulat mesaje de ură și amenințări cu moartea. Biroul politicianului a fost, de asemenea, avariat și vandalizat de mai multe ori.

Lauterbach le-a mulțumit procurorilor pe Twitter pentru munca depusă. „Politica privind COVID-19 este abuzată din ce în ce mai mult de inamicii statului”, a adăugat el.

„Voi continua să încerc să-i împac pe adversarii și pe susținătorii muncii mele. Dar nu voi ceda violenței”, a mai spus ministrul.