Ministra germană a apărării, Christine Lambrecht, a respins joi ideea livrării de vehicule blindate Fuchs în Ucraina, invocând propriile interese de securitate ale Germaniei.

„Susținem Ucraina cu tot ce este posibil și în mod responsabil. Dar trebuie să asigurăm capacitatea Germaniei de a se apăra”, a declarat ministra SPD pentru agenția dpa. 

Lambrecht a continuat: „Este, prin urmare, iresponsabil să vrei să jefuiești Bundeswehr, mai ales în aceste vremuri, și chiar să vrei să ignori sfaturile militare ale inspectorului general”. 

Anterior, inspectorul general al Bundeswehr Eberhard Zorn declarase că nu vede nicio marjă pentru a trimite tancurile Fuchs în Ucraina, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Grupul CDU/CSU a cerut în Bundestag livrarea pe termen scurt a 200 de vehicule blindate Fuchs în Ucraina. Cererea Grupului parlamentar se bazează pe decizia luată de Bundestag, la sfârșitul lunii aprilie, privind furnizarea de arme grele Ucrainei.

„Armata ucraineană are nevoie de livrarea rapidă de echipamente, care să poată fi folosite imediat pe prima linie. Astfel de echipamente se află în inventarul Bundeswehr și urmează să fie retrase de către Bundeswehr”, se arată în cererea principalei formațiuni de opoziție.