La Conferința premierilor de land de joi, problema migrației din Germania este în prim plan.

După introducerea cardului, refugiații ar putea primi și 50 de euro pe lună în numerar în viitor, potrivit unui draft de rezoluție al conferinței premierilor de land (MPK) de joi, consultat de Spiegel Online. Această propunere vine din partea celor două state care prezidează MPK: Hessa și Saxonia Inferioară.

În prezent are loc o licitație pentru stabilirea unui furnizor de carduri, program la care participă majoritatea landurilor, cu excepția Bavariei și Mecklenburg-Pomerania de Vest. Introducerea cardului la nivel federal este planificată pentru toamnă.

Pentru cheltuielile necesare pentru acoperirea anumitor nevoi care nu pot fi plătite cu cardul, ”o parte limitată a beneficiilor ar trebui să fie disponibilă în numerar”, se arată în document. O altă opțiune ar fi retragerile limitate. Landurile Hessa și Saxonia Inferioară propun ”o sumă în numerar de 50 de euro pentru fiecare adult”.

Cardul va fi introdus ”pentru a ușura sarcinile administrative asupra municipalităților și pentru a preveni transferurile de bani în străinătate”.