Germania intenționează să facă tăieri masive la ajutoarele pentru solicitanții de azil, iar celor veniți din "statele sigure” să le refuze dreptul la muncă, potrivit unui proiect de lege obținut de AFP.

Documentul obținut de AFP, datat cu ziua de luni, propune ca refugiaților ce ajung în Germania prin alte țări UE – intrând astfel sub juridiscția altor state, conform Regulamentului de la Dublin – să le fie refuzate ajutoarele care se acordă automat, potrivit legii germane pentru azil.

Aceștia ar urma să primească doar un bilet de transport și provizii alimentare, relatează The Guardian.

Totodată, refugiații care nu pot fi deportați deoarece nu au pașapoarte sau refuză să ofere informații despre țara lor de origine nu vor mai primi drept de muncă și vor pierde beneficiile sociale, conform proiectului de lege inițiat de ministrul de Interne, Thomas de Maizière.

Nici solicitanții de azil din țările considerate "sigure” de către Germania – inclusiv cele din Balcani – nu vor avea drept de muncă și nu vor putea intra în programele de pregătire profesională sau educațională destinate solicitanților de azil.