600.000 de vaccinuri anti-COVID ajung în Ghana, Africa de Vest, fiind prima destinație a transportului de seruri anti-COVID livrate prin mecanismul COVAX.

Aceste doze fac parte dintr-o tranșă inițială de livrări de vaccinuri AstraZeneca/Oxford produse sub licență de către Serum Institute din India, care reprezintă o parte a primului val de seruri destinate mai multor țări cu venituri mici și medii.

"Este un moment foarte important, deoarece sosirea vaccinurilor anti-COVID-19 în Ghana este esențială pentru a pune capăt pandemiei. Singura modalitate de a ieși din această criză este să ne asigurăm că vaccinurile sunt disponibile pentru toți. Mulțumim tuturor partenerilor care sprijină mecanismul COVAX în vederea distribuției de vaccinuri anti-COVID-19 sigure și eficiente către toate țările, în mod rapid și corect", au declarat reprezentantul UNICEF în Ghana, Anne-Claire Dufay, și reprezentantul OMS în Ghana, Francis Kasolo, la sosirea în Accra a primelor vaccinuri.

Cei doi mai spun aceste transporturi reprezintă începutul a ceea ce ar trebui să fie cea mai amplă operațiune de achiziții și aprovizionare cu vaccinuri din istorie. Se intenționează ca, prin mecanismul COVAX, să se livreze aproximativ 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în acest an.