Conflictul diplomatic dintre Grecia și Austria declanșat pe fondul crizei refugiaților se adâncește și mai mult. Nemulțumită de conferința țărilor balcanice privind refugiații de la Viena, Atena a decis rechemarea ambasadorului din Austria.

După o conferință controversată privind politica pentru refugiați, organizată miercuri la Viena, Grecia și-a rechemat ambasadorul din capitala Austriei, în vederea unor consultări, a anunțat, joi, Ministerul grec de Externe, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Scopul acestei măsuri este menținerea relațiilor de prietenie dintre cele două popoare și dintre cele două state.

Austria și mai multe țări de pe ruta balcanică au căzut de accord, miercuri, să colaboreze mai mult în privința crizei refugiaților pentru a reduce numărul acestora. Grecia nu a fost invitată la conferință, fapt ce a provocat numeroase critici.

Guvernul de la Atena se teme că mulți migranți vor rămâne blocați, în cazul în care mai multe țări balcanice își vor securiza frontierele.

Premierul Alexis Tsipras a amenințat, miercuri noaptea, că va bloca deciziile luate Bruxelles, dacă alte țări UE nu-și asumă responsabilitatea în soluționarea crizei refugiaților.