Guvernul grec a găzduit la Atena câțiva lideri ai UE și ai țărilor balcanice, pentru a discuta despre o posibilă extindere a Uniunii și despre sprijinul militar pentru Ucraina.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis i-a primit la cină pe liderii țărilor membre UE și din Balcani, la Atena, cu obiectivul de a discuta despre un posibil viitor în Uniune pentru acestea din urmă. Multe țări au obținut deja statutul de candidat, iar altele ar dori să o facă, relatează euronews.com.

În capitala Greciei s-a vorbit, însă, și despre războiul dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, a fost prezent și Volodimir Zelenski, oaspete al unui guvern care s-a angajat să mențină sprijinul militar pentru națiunea aflată în război cu Rusia, atât timp cât va fi necesar.

Grecia s-a oferit să antreneze piloți ucraineni pentru a pilota avioanele de război F-16 fabricate de SUA, pe care Danemarca și Țările de Jos au promis că le vor furniza Kievului, weekendul trecut, potrivit președintelui ucrainean.

"Astăzi am obținut un rezultat important pentru coaliția aeronautică. Grecia va participa la pregătirea piloților noștri pe F-16. Vă mulțumim pentru această oportunitate și pentru disponibilitatea de a ajuta mai mult țara noastră în apărarea libertății", a spus Zelenski. Președintele Zelenski se află la a patra vizită în trei zile într-o capitală a Uniunii Europene, iar obiectivul său este să consolideze sprijinul militar al aliaților, într-un moment în care mulți se tem că conflictul ar putea fi lung și epuizant.

sursa: RADOR