Guvernul israelian a aprobat miercuri dimineața un acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici deținuți de Hamas în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni și a unui armistițiu în Fâșia Gaza, potrivit unui comunicat oficial.

"Guvernul a aprobat orientările generale ale primei etape a unui acord în baza căruia cel puțin 50 persoane răpite - femei și copii - vor fi eliberate timp de patru zile, timp în care va fi o pauză în lupte", potrivit unui comunicat de presă al guvernului israelian, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Aproximativ 240 de persoane au fost răpite în timpul atacului lansat de mișcarea islamistă, aflată la putere în Fâșia Gaza, împotriva Israelului pe 7 octombrie.

"Ne apropiem de încheierea unui acord de armistițiu", declarase mai devreme Ismail Haniyeh, liderul Hamas, care trăiește în exil în Qatar.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, acordul prevede, în această primă fază ce poate fi reînnoită, eliberarea a 50 de ostatici în schimbul a 150 de palestinieni închiși în Israel.

După încheierea acestei faze, Israelul rămâne concentrat pe obiectivul său de a "elimina" Hamas și de a promova eliberarea altor ostatici aflați în mâinile mișcării islamiste palestiniene, a spus guvernul israelian.

Hamas a salutat miercuri acordul de "armistițiu umanitar" aprobat de Israel, dar a precizat că vor continua lupta: "Confirmăm că mâinile noastre vor rămâne pe trăgaci și că batalioanele noastre triumfale vor rămâne în alertă".