Românii au ales iubirea și toleranța și nu ura și divizarea, a scris pe Facebook Guy Verhofstadt, șeful grupului ALDE din Parlamentul European.

Verhofstadt și-a însoțit mesajul cu un link către un articol Deutsche Welle privind rezultatele referendumului din weekend asupra redefinirii familiei în Constituție.

„Dragostea nu cunoaște limite”, a adăugat eurodeputatul în mesajul său de pe Facebook, care se încheie cu hashtagul #Loveislove și simbolurile grafice ale mișcării LGBT (steagul în culorile curcubeului) și steagul României alături de cel al UE.

Săptămâna trecută, peste 40 de europarlamentari i-au transmis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă pentru a-și arăta consternarea față de organizarea referendumului de redefinire a familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie.

„Redefinirea familiei are potențialul de a afecta copii din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii non-căsătoriți și copiii, bunicii care își cresc nepoții, familiile curcubeu și toate celelalte familii care nu se încadrează în definiția îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute și protejate. Prin permisiunea ca acest referendum să continue fără asigurarea formelor alternative de recunoaștere legală pentru familii, păreți a fi complici la continuarea încălcărilor drepturilor omului și drepturilor celor care trăiesc în familii «nontradiționale»", arăta scrisoarea celor 47 de europarlamentari.

Europarlamentarii subliniază că organizarea acestui referendum „încurajează mesajele care instigă la ură și la violență față de persoanele LGBTI” și că nu pot permite ca incertitudinea legală să plaseze aceste persoane într-o poziție vulnerabilă, „prin încălcarea dreptului fundamental la nediscriminare prevăzut în Legea UE a drepturilor omului”.