Ismail Haniyeh, șeful biroului politic Hamas, spune că nu va negocia cu Israelul cu privire la ostatici până la încheierea luptei.

"Am informat toate părțile care ne-au contactat cu privire la prizonierii inamicului deținuți de rezistență (gruparea teroristă Hamas - n.r.) că acest dosar nu va fi deschis înainte de sfârșitul bătăliei”, spune el. "Și va fi doar la un preț pe care rezistența îl va accepta”.

Israelul estimează că Hamas deține între 100 și 150 de persoane care au fost răpite sâmbătă din sudul Israelului.

Armata israeliană a precizat cu familiile a 50 de ostatici și va contacta și restul familiilor pe măsură ce verifică identitatea celor răpiți.

Luni seara, Hamas a precizat că va ucide ostatici, dacă Israel lansează atacuri aeriene fără avertismente. 

Spre deosebire de teroriștii Hamas, care au ucis și luat ostatici civili nevinovați, forțele israeliene îi anunță pe locuitorii din Gaza înainte de a lansa atacuri aeriene. Și acum palestinienii au fost sfătuiți să plece, atât timp cât mai e deschisă granița cu Egiptul. Circa 130.000 de persoane au părăsit Gaza.

Forțele israeliene au anunțat că au continuat marți să atace ținte Hamas din Fâșia Gaza. Pe Pe parcursul nopții, 200 de ținte au fost lovite.