Hillary Clinton a fost desemnată oficial, marți seară, candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie. Ea devine prima femeie din istoria SUA care candidează pentru funcția de președinte.

Fostul secretar de stat, în vârstă de 68 de ani, va accepta nominalizarea joi seara, la închiderea Convenției Partidului Democrat, care se desfășoară la Philadelphia.

Imediat după Convenție, ea va porni din nou în campanie împreună cu vicepreședintele său desemnat, senatorul Tim Kaine, în încercarea de a câștiga pe 8 noiembrie în fața candidatului republican Donald Trump.

"Ce zi și ce seară extraordinară. Ce onoare incredibilă mi-ați făcut. Nu-mi vine să cred că am reușit să dăm o lovitură fără precedent plafonului de sticlă", a declarat, într-o transmisiune video în direct, Hillary Clinton, folosind metaforă referitoare la barierele invizibile care afectează cariera femeilor.


"Și dacă există fetițe care au stat până târziu și mă privesc, le spun că eu poate voi deveni prima femeie președinte. Dar una dintre voi îmi va călca pe urme", a mai spus fosta primă doamnă. 

Soțul său, fostul președinte Bill Clinton, a susținut un discurs emoționant în care a încercat să arate latura umană a candidatei democrate, evocând sacrificiile pe care le-a făcut întreaga viață pentru o lume mai bună, relatează CNN.