Imunitatea bazată pe anticorpi, dobândită în urma vindecării de COVID-19, pare să dispară în majoritatea cazurilor în câteva luni, conform unui nou studiu britanic realizat de King's College London.

'Această cercetare confirmă că răspunsul în anticorpi protectori la persoanele infectate de SARS-CoV-2 (...) pare să scadă rapid'', notează medicul Stephen Griffin, profesor în cadrul Școlii de medicină a universității Leeds, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Prin urmare, ''vaccinurile aflate în curs de dezvoltare vor trebui fie să genereze o protecție mai puternică și mai durabilă față de infecțiile naturale, fie să se administreze periodic'', adaugă acesta.

''Dacă infecțiile vă dau un nivel de anticorpi care scade în două sau trei luni, vaccinul va face probabil același lucru'' și ''o singură injecție ar putea să nu fie suficientă'', explică la rândul său pentru publicația The Guardian autoarea principală a studiului, Katie Doores.

Studiul efectuat de King's College London, care nu a fost încă evaluat de alte instituții medicale, a fost publicat pe website-ul medrxiv.