Un incendiu izbucnit duminică într-un centru comercial din Kemerovo (sud-vestul Siberiei) a ucis zeci de persoane și a rănit alte zeci. Bilanțul celor decedați a crescut de la 12 persoane aseară la 53 în cursul zilei de luni.



UPDATE 2 Numărul persoanelor decedate în incendiu a ajuns la cel puțin 64, a anunțat luni ministrul situațiilor de urgență Vladimir Pucikov. Alte zeci de persoane sunt date în continuare dispărute.

UPDATE 1 Încă 11 cadavre au fost descoperite în zona cinematografului, iar alte cinci în apropierea acestuia, atfel că bilanțul a ajuns la 53 de morți.


***** Textul inițial

Luni dimineață, bilanțul celor uciși de flăcări era de 37 de persoane, conform agenției de presă Tass. „Bilanțul persoanelor care au murit a ajuns la 37”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgență.

Numărul victimelor ar putea să crească, însă. Vladimir Chernov, adjunctul guvernatorului din regiunea Kemerovo, a declarat că mai multe persoane sunt date dispărute. Acesta a spus că 13 victime au fost identificate într-una dintre sălile cinematografului.






Aseară, bilanțul emis de autorități era de 12 morți și 43 de răniți.

Martorii spun că focul a izbucnit la etajul al treilea unde se află un cinematograf și un loc de joacă pentru copii.