O încetare a fluxului de ajutor militar către Ucraina din partea Statelor Unite i-ar permite președintelui rus Vladimir Putin să câștige războiul, a apreciat luni un înalt oficial de la Casa Albă.

"Congresul trebuie să decidă dacă va continua să susțină lupta pentru libertate în Ucraina (...) sau dacă va ignora lecțiile pe care le-am învățat din Istorie și îi va permite ca Putin să câștige", a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA Jake Sullivan, relatează AFP, preluată de Agerpres.

El a apreciat că "votarea împotriva unei finanțări suplimentare pentru Ucraina va răni Ucraina și va ajuta Rusia; va afecta democrația și îi va ajuta pe dictatori".

Într-o scrisoare adresată luni lui Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților cu majoritate republicană, responsabila pentru buget a Casei Albe, Shalanda Young, a afirmat că, "dacă Congresul nu acționează, până la sfârșitul anului vom fi lipsiți de resurse pentru a oferi mai multe arme și echipamente Ucrainei și pentru a-i furniza echipament din stocuri militare americane".