Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul și Siria „se joacă cu focul”, precizând că nu dorește să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creștere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria.

„Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiți pentru diferite scenarii” și cei care comit astfel de acte vor plăti scump, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei. Raidurile israeliene au vizat ținte iraniene și siriene în Siria după interceptarea unei drone lansate, potrivit armatei israeliene, din teritoriul sirian.

La rândul său, agenția de presă siriană SANA a anunțat sâmbătă că apărarea aeriană siriană a răspuns la o „nouă agresiune israeliană”, relatează Agerpres.

Anterior, armata israeliană a anunțat că un avion F-16 jet israelian s-a prăbușit în nordul Israelului în cursul unei misiuni de a lovi un dispozitiv iranian care lansase o dronă pe teritoriul israelian.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile israeliene au vizat timp de câteva ore, sâmbătă dimineața, zone situate la sud-vest de capitala Damasc și în provincia Homs (est).

O serie de raiduri a lovit poziții care aparțin guvernului sirian și aliaților în centrul țării în jurul bazei aeriene T4 și în deșertul Homs, menționează OSDO. O altă serie de raiduri a lovit zone situate la sud-vest de Damasc.

SANA nu a precizat unde au avut loc raidurile, dar canale de televiziune siriene au anunțat că au fost auzite explozii în regiunea rurală de lângă capitala Damasc.