Președintele francez, Emmanuel Macron, l-a primit luni pe omologul rus, Vladimir Putin, înainte de Summitul G7 găzduit săptămâna aceasta de Franța, la Biarritz.

UPDATE

În cadrul întrevederii, Emmanuel Macron a pledat pentru un summit în formatul Normandia în următoarele săptămâni, pentru a discuta relațiile dintre Moscova și Kiev.

+++

Macron speră să-l convingă pe Putin să dea o mână de ajutor pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei, președintele francez considerând că alegerea unui nou președinte la Kiev, în persoana lui Vladimir Zelenski, poate reprezenta un nou început în relațiile dintre cei doi vecini, relatează Euronews.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron se vor întâlni la reședința oficială de vacanță a președintelui francez de la Bregancon, sudul Franței.

Rusia a fost eliminată din G8 în 2014, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea. Din 2014, circa 13.000 de persoane au fost ucise în războiul dintre forțele ucrainene și separatiștii sprijiniți de Rusia în Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei.