Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a primit luni pe omologul rus, Vladimir Putin, înainte de Summitul G7 găzduit săptămâna aceasta de Franţa, la Biarritz.

UPDATE

În cadrul întrevederii, Emmanuel Macron a pledat pentru un summit în formatul Normandia în următoarele săptămâni, pentru a discuta relațiile dintre Moscova și Kiev.

+++

Macron speră să-l convingă pe Putin să dea o mână de ajutor pentru a pune capăt conflictului din estul Ucrainei, preşedintele francez considerând că alegerea unui nou preşedinte la Kiev, în persoana lui Vladimir Zelenski, poate reprezenta un nou început în relaţiile dintre cei doi vecini, relatează Euronews.

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron se vor întâlni la reşedinţa oficială de vacanţă a preşedintelui francez de la Bregancon, sudul Franţei.

Rusia a fost eliminată din G8 în 2014, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea. Din 2014, circa 13.000 de persoane au fost ucise în războiul dintre forţele ucrainene şi separatiştii sprijiniţi de Rusia în Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.