Președintele susține că s-a făcut cu ”bună credință” comunicarea pe subiectul bucăților de dronă găsite în județul Tulcea.

Întrebat dacă există o responsabilitate la vârful Ministerului Apărării pentru această incoerență de comunicare, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în situația de război de la granița României, avem ”o situație fluidă, cum spun experții”.

”Deci astăzi, avem altă situație decât ieri, asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmații care angajează xtatul român în baza unor supoziții. Trebuie să avem dovezi pentru asta. Ministerul Apărării m-a informat, și sunt convins că de bună credință, că nu există astfel de piese și asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii pași”, a explicat președintele, în conferința de la finalul primei zile a Summitului Inițiativei celor 3 Mări.

El a spus că, între timp, Bucureștiul a informat Aliații NATO:

”Ambasadorul nostru de la NATO a fost însărcinat, în primul rând, să informeze pe Secretarul General, în al doilea rând, să informeze Aliații, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineață, când ambasadorul nostru, în cadrul Consiliului Nord-Atlantic, a informat oficial pe toți Aliații de incidentul, posibilul incident, și de faptul că au fost găsite rămășițe care, foarte probabil, sunt de dronă”.