În primul discurs după obținerea celor 270 de electori necesari pentru a câștiga alegerile, Joe Biden a promis că va reface ”sufletul Americii”. ”Voi fi un președinte care unește, nu care divide”, a spus candidatul democrat.

Președintele ales Joe Biden a ținut un discurs sâmbătă seara la Wilmington, Delaware, după ce presa americană a anunțat victoria sa în scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, în urma câștigării alegerilor din Pennsylvania și a celor 20 de electori din acest stat.

”Cei care l-ați votat pe președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim. E timpul să vindecăm America”, a declarat Biden.

"Am candidat pentru această funcție pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei națiuni, clasa de mijloc, și pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume", a mai declarat Biden în fața susținătorilor săi.

”Sunt un democrat mândru, dar voi guverna ca un președinte american. Voi munci la fel de mult pentru cei care nu m-au votat, ca și pentru cei care m-au votat. Nu există state roșii și state albastre, ci doar Statele Unite ... Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani”, a spus Joe Biden.

Președintele ales al SUA a anunțat că mandatul său va începe cu "obținerea controlului asupra COVID-19". În acest context, el a precizat că luni va crea un grup de oameni de știință care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei, după ce va prelua funcția de președinte pe 20 ianuarie 2021.


Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale

Mai mult pe EurActiv »