Iranul a ordonat ca avionul în care se aflau soția și fiul fostului fotbalist și antrenor Ali Daei să aterizeze. Daei și-a exprimat sprijinul pentru proteste.

Aeronava companiei Mahan Air, care zbura pe ruta Teheran-Dubai, a fost nevoită să-și întrerupă călătoria pe insula Kish. Daei este amenințat constant de când și-a exprimat sprijinul pentru protestele de 100 de zile în curs de desfășurare, împotriva regimului, scrie pe Twitter jurnalistul Kian Sharifi de la BBC Monitoring, scrie Il Messaggero.

Știrea a fost preluată și de site-ul Iran International, potrivit căruia soției și copilului lui Daei li s-a interzis să părăsească Iranul. ''Daei a spus că membrii familiei sale nu au fost arestați. El nu se afla la bord'', precizează Sharifi.

Site-ul Iran International scrie că soției lui Daei i-ar fi fost interzis să părăsească țara din cauza ''activităților sale în favoarea protestelor'', relatează agențiile Tasnim și Isna, potrivit cărora femeia ar fi ocolit această interdicție ''printr-o acțiune ilegală''.

Fostul fotbalist, căruia i s-a confiscat pașaportul, a răspuns că soția și fiica sa s-au îmbarcat într-un mod ''complet legal pentru a merge în Dubai, iar dacă ar fi existat o interdicție de plecare, acest lucru ar fi reieșit în momentul controlului pașapoartelor. Nimeni nu mi-a dat încă un răspuns cu privire la ce s-a întâmplat, au vrut să aresteze teroriști?'', a declarat acesta, reiterând că soția și fiica lui au fost constrânse să coboare din avion, dar nu ar fi fost arestate.

Sursa: RADOR