Organizația teroristă a publicat într-o revistă de propagandă mai multe imagini despre care afirmă că ar prezenta bomba plantată pe aeronava rusească, prăbușită în peninsula Sinai. Tragedia a costat viața a 224 de persoane.

Imaginile au apărut în revista de limbă engleză „Dabiq”, care este considerată revista de propagandă a organizației teroriste Statul Islamic (ISIS).

În fotografii se pot recunoaște o doză goală, care ar fi fost folosită la ascunderea încărcăturii, un detonator și un întrerupător. 

Nu este clar, deocamdată, dacă dispozitivul prezentat este chiar bomba folosită în atentatul asupra aeronavei rusești, sau un model asemănător.

Revista Dabiq afirmă că ISIS ar fi reușit să treacă de controalele de securitate de mai multe luni și că planul inițial prevedea atacarea unei aeronave occidentale. Decizia de a schimba ținta către un avion rusesc ar fi venit după intervenția Rusiei în Siria. 

În revista Dabiq se vorbește laudativ și despre atentatele din Paris, dar nu există detalii despre atacatori.

Alte fotografii prezintă, aparent, două cadavre de ostatici executați. Ar fi vorba despre un cetățean chinez și unul norvegian, răpiți în septembrie, pentru care nu a fost plătită răscumpărarea cerută de ISIS. Confirmare oficială nu există momentan.