Gruparea teroristă Statul Islamic a confirmat moartea liderului său, Abu Bakr al-Baghdadi, a transmis marți un portal de știri irakian.

"Organizația Daesh (acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic - n.r.) a difuzat un comunicat succint prin intermediul mijloacelor sale de informare din orașul Tal Afar (controlat de SI — n.r.) la vest de Mosul, confirmând uciderea liderului său, Al-Baghdadi, fără a oferi și alte detalii'', a relatat pe site-ul său agenția de știri irakiană Al-Sumaria News, scrie Agerpres.

"Daesh a informat în comunicatul său că numele noului calif va fi anunțat curând, cerându-le militanților săi să continue cu statornicie în redutele califatului și să nu se răzvrătească'', a relatat Al-Sumaria, care cita o sursă anonimă din provincia Ninive.

Informația apare la o zi după ce prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial eliberarea orașului Mosul din mâinile ISIS, după aproape nouă luni de lupte sângeroase duse de armata irakiană pentru a-i elimina pe militanții extremiști din ultimul lor fief din Irak.