Deși a fost inculpat pentru corupție, Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile anticipate de luni, dar nu și majoritatea în Knesset.

Deși este al treilea scrutin în decurs de un an, rata de participare a fost de 71%, puțin mai mare față de precedentele alegeri - 69.8%.

Potrivit The Jerusalem Post, premierul Benjamin Netanyahu ar putea obține 59 de mandate în Knesset. Primele exit-polluri arată că partidul său Likud ar câștiga 36-37 de mandate, iar formațiunile aliate, Shas, UTJ și Yamina 9, 7-8, respectiv 6-7.

Formațiunea Albastru-Alb e cotată cu 33 de mandate, iar aliații săi Partidul Muncii-Gesher-Meretz -  6-7, Lista unită (partide arabe) - 14-15 și  Yisrael Beytenu - 6-8.

Procentele se mai pot modifica, deoarece voturile soldaților, care inclină spre blocul de dreapta al premierului, nu au fost numărate.

"Aceasta este cea mai importantă victorie din viața mea", a declarat în cursul nopții, la Tel Aviv, Netanyahu.

Liderul ce s-a menținut cel mai mult la putere în calitate de șef al guvernului din istoria Israelului, timp de 14 ani, a obținut victoria în pofida mai multor acuzații de corupție.

Premierul israelian a fost inculpat la sfârșitul lunii ianuarie pentru fraudă, abuz de încredere și mită, în trei dosare diferite.

Campania lui Netanyahu s-a axat pe promovarea planului de pace pentru Orientul Mijlociu prezentat recent de Donald Trump, promițând anexarea rapidă a Văii Iordanului și a coloniilor israeliene în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel.