În jur de 5.000 de israelieni au depus, zilnic, în ultimele săptămâni, cerere pentru permis port-armă, în contextul valului de violențe și atentate din Israel. Fenomenul este încurajat de autorități.

Aproape zilnic se înregistrează în Israel atacuri comise de palestinieni asupra cetățenilor israelieni. Fie cu arme de foc, fie, în cea mai mare parte, cu cuțite.

Forțele de securitate abia reușesc să țină situația sub control, fapt pentru care mii de israelieni doresc să intre în posesia unei arme, relatează Der Spiegel, citând postul de radio al armatei israeliene.

Cum numărul cererilor pentru permise port-armă este în creștere, ministrul securității publice, Gilad Erdan, ar dori facilitarea și accelerarea procesului de obținere a acestor permise.

Potrivit datelor Ministerului de Interne, în ultimele săptămâni circa 5.000 de persoane au depus, zilnic, astfel de cereri. Pentru a face față, a fost dublat numărul persoanelor care se ocupă de rezolvarea solicitărilor, iar formularul poate fi trimis și online.

Recent, primarul Ierusalimului, Nir Barkat, le-a cerut locuitorilor să poarte arme în public. "Este absolut vitală purtarea unui pistol înregistrat”, a declarat, pentru postul de radio al armatei, Barkat, adăugând că oamenii trebuie să și știe cum să folosească armele.

De la începutul lunii octombrie, opt israelieni și-au pierdut viața, după ce au fost înjunghiați de către palestinieni.