Au găsit cadavre goale, mutilate, sângerând, cu încheieturile legate. Violate, ucise, masacrate. O oroare fără sfâșit a fost săvârșită pe 7 octombrie în kibbutz-uri de către teroriștii Hamas.

Poliția israeliană - relatează The Jerusalem Post - adună mărturii despre violuri și agresiuni sexuale, care au avut loc în sâmbăta așa-zisului rave și a atacului asupra satelor, scrie Il Messaggero.

Unitatea națională anti-crimă Lahav 433 a poliției israeliene a ascultat mărturia unei tinere, care a supraviețuit masacrului care a avut loc la festivalul de muzică din Re'im. "În timp ce eram ascunsă, am reușit să văd un terorist care viola o altă femeie", a spus tânăra, arătând strânsoarea violentă a teroristului cu mâinile sale. "Ea era în viață înainte, s-a ridicat în picioare, sângerând pe spate. Dar el o trăgea de părul lung și șaten".

Una dintre miile de probe strânse de poliție. Mărturii cheie și în lumina dispariției a numeroși tineri, în cel mai bun caz ostatici, altfel victime ale masacrului și ale căror cadavre nu au fost încă găsite.

Mărturiile directe ale violurilor sunt fundamentale: anchetatorii - scrie Haaretz - au strâns prima mărturie directă a unui viol în grup. Până acum existau doar poveștile salvatorilor: cadavre de femei găsite goale, cu încheieturile mâinilor legate, semnele abuzurilor și examinările anatomopatologice ulterioare. Martorul ocular nu era singur, astfel povestea sa este confirmată de cea a unei alte femei care nu vedea, dar auzea ceea ce îi spunea martora.

"Femeia spune că a văzut o fată violată pe rând de bărbați în camuflaj, ultimul a împușcat-o în cap în timp ce o viola, i-au mutilat cadavrul și își aruncau unul altuia părțile tăiate. Unii țineau capul altei victime ca pe trofeu".

Anchetatorii israelieni au strâns mărturii care descriu în detaliu incidente oribile de viol și mutilări ale cadavrelor victimelor. Interogatoriile poliției cu privire la atacul terorist din 7 octombrie se desfășoară în trei sectoare, scrie The Jerusalem Post, și se acordă multă atenție mărturiilor teroriștilor arestați. "Mărturiile includ informații cruciale pentru apărarea forțelor IDF pe câmpul de luptă și pentru activitățile diplomatice ale Israelului".

Poliția a strâns și zeci de mărturii de la personalul de salvare și recuperare Zaka, care a evacuat cadavrele după masacru: "Descriu în detaliu atrocitățile comise de teroriștii Hamas, inclusiv pe cele de natură sexuală". Poliția israeliană lucrează, de asemenea, la crearea "unei aplicații mobile, în care supraviețuitorii masacrului să își poată împărtăși poveștile".

Unitatea Lahav 433 s-a ocupat de investigații și cazuri complexe, de la condamnarea prim-ministrului Ehud Olmert până la procesul de corupție aflat în derulare al premierului Benjamin Netanyahu. Agenții au arestat cel puțin 200 de teroriști palestinieni, ipoteza fiind înființarea unui tribunal special. Acum, poliția analizează peste 50.000 de videoclipuri filmate de camerele purtate de teroriștii înșiși, de la altele poziționate pe mașinile civililor israelieni și de la camerele de supraveghere din case și kibuțuri.

Nu este ușor să asociezi indivizii arestați cu infracțiunile săvârșite, se presupune că procurorul dorește condamnarea pentru omor, viol sau abuzuri, dacă bărbatul arestat se afla în zona în care au fost comise, adică în toate zonele invadate din sud.

Recunoașterea biometrică a făcut posibilă identificarea autorilor unor crime specifice: un lider al Nukhba, comandourile Hamas, care ar fi ucis 14 soldați, s-a filmat în timp ce abuza cadavrul unui soldat și este, de asemenea, responsabil pentru uciderea civililor într-un kibuț din apropiere.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA