Israelul ar fi folosit un sistem de interceptare de comunicații portabil în zona care înconjoară Casa Albă din Washington, potrivit informațiilor publicate joi de site-ul Politico și infirmate categoric de statul israelian, relatează AFP.

Potrivit Politico, responsabili americani cred că israelienii sunt cei care ar fi instalat sisteme de interceptare a apelurilor și SMS-urilor în centrul capitalei americane în 2017, relatează Agerpres.

Mai mulți foști responsabili cu securitatea națională a SUA au declarat pentru Politico că analizele efectuate de FBI și mai multe agenții de informații leagă scanerele descoperite de agenți israelieni.

"Aceste aparate trebuiau, cu siguranță, să-l spioneze pe președintele Donald Trump" precum și pe consilierii săi, a explicat unul dintre acești responsabili, sub acoperirea anonimatului.

Nu se știe dacă israelienii au reușit să-și îndeplinească scopurile.

Unul dintre principalii aliați ai SUA, legătură care pare să se fi amplificat în timpul președinției Trump, Israel a dezmințit cu fermitate aceste acuzații.

"Israelul nu desfășoară nicio misiune de spionaj în SUA", a declarat ministrul de externe, Israel Katz.

Potrivit FoxNews, președintele Donald Trump a declarat că nu crede că Israelul spionează Statele Unite: "Nu cred asta. Nu cred că israelienii ne spionează. Îmi vine greu să cred".