Președinția G7 revine în Europa, iar Giorgia Meloni va avea sarcina de a modera într-o manieră echilibrată confruntarea dintre cele mai dezvoltate șapte țări pe probleme arzătoare pe care Japonia le-a abordat cu o atitudine mai detașată.

Pe agendă se află evenimente de importanță crucială precum conflictul din Ucraina, relația cu Africa și migrația, conflictul dintre Israel și Gaza și ceea ce devine o urgență: reglementarea dezvoltării inteligenței artificiale, relatează RAI News.

Prima întâlnire importantă va fi reuniunea miniștrilor de externe care va avea loc la Capri în perioada 17-19 aprilie, după care va urma summitul miniștrilor Economiei, care se va desfășura în perioada 23 - 26 mai în Puglia, în Valea Itria, mai exact la în Borgo Egnazia, locul ales de premier și pentru summitul șefilor de stat și de guvern care va avea loc între 13 și15 iunie.

Giorgia Meloni a anunțat deja că la summit, Italia se va axa pe subiectul Africa și ''planul Mattei'', o continuare a discursului său din septembrie 2023 de la ONU.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA