Un cutremur de 6,9 grade pe scara Richter a lovit sâmbătă Japonia, iar autoritățile nipone au emis o alertă de tsunami, potrivit presei internaționale. Ulterior, alerta a fost anulată.

O alertă de tsunami, emisă după un seism puternic produs sâmbătă în apropiere de coasta de nord-est a Japoniei, a fost ridicată, informează AFP și Reuters. Seismul, a cărui magnitudine a fost revizuită de Agenția de Meteorologie din Japonia la 6,9, de la 7,2 stabilită inițial, s-a produs la ora locală 18:09 (09:09 GMT) la o adâncime de circa 60 de kilometri în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Miyag, informează Agerpres.

+++

Agenția de Meteorologie din Japonia a emis o avertizare în legătură cu producerea unui tsunami de un metru înălțime. Primul val a lovit deja țărmul în orașul Ishinomaki. Nu au fost raportate victime sau pagube majore. Peste 200 de locuințe au rămas fără energie electrică, transmite postul public NHK.

Cutremurul a fost resimțit și în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.Epicentrul seismului produs în regiune la ora locală 18:09 (09:09 GMT) a fost localizat în largul Miyagi. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific, a anunțat Agenția de Meteorologie din Japonia, potrivit Agerpres.

Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa și verifică eventuale nereguli, a spus NHK, conform sursei citate.

Tokyo Electric Power a anunțat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear și evacuări în masă.