Președintele CE a avut marți o schimbare de ton în cazul Brexit, declarând că nimeni din Uniune nu s-ar opune unei amânări a ieșirii Marii Britanii din spațiul comunitar. Londra a respins oferta.

"Dacă s-ar face o astfel de cerere (de amânare a Brexit), nimeni din Europa nu s-ar opune", a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat cotidianului german Stuttgarter Zeitung.

"Când vine vorba de Brexit, e ca la tribunal sau pe ocean: suntem la mila Domnului", a mai spus Juncker, adăugând că nu are în vedere niciun termen-limită privind o eventuală amânare.

În replică, Lordul Callanan, ministrul pentru Brexit, a declarat că Marea Britanie intenționează să se retragă din Uniunea Europeană la data stabilită, pe 29 martie.

Luna trecută, cotidianul britanic The Guardian a scris că Bruxellesul se așteaptă să primească o cerere din partea Regatului Unit privind amânarea Brexit până în luna iulie, pe fondul divergențelor dintre Guvern și Parlament privind acordul pentru ieșirea din UE.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a anunțat că Jean-Claude Juncker se va întâlni miercuri seară cu prim-ministrul britanic, Theresa May.

Schinas a reiterat faptul că europenii nu vor accepta o modificare a Acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.