Tribunalul Hamovniki din Moscova l-a amendat, luni, pentru a doua oară, pe jurnalistul rus Ilia Azar cu 50.000 de ruble pentru discreditarea armatei ruse, a anunțat o sursă din cadrul serviciului de presă al instanței, citată de agenția TASS.

"Instanța l-a găsit vinovat pe Azar în temeiul părții 1 a articolului 20.3.3 din Codul Infracțiunilor Administrative al Federației Ruse (acțiuni publice care vizează discreditarea folosirii Forțelor Armate ale Federației Ruse în apărarea intereselor Federației Ruse) și l-a pedepsit sub forma unei amenzi de 50.000 de ruble" - a spus sursa citată.

Motivul întocmirii protocolului a fost una dintre postările lui Azar, despre atacurile armatei ruse de la Odesa.

Avocatul lui Azar, Leonid Soloviov, a declarat Agenției TASS că clientul său nu este de acord cu această decizie și intenționează să facă recurs.

Anterior, în luna iunie, Tribunalul Hamovniki din capitala rusă l-a găsit pe Azar vinovat în temeiul aceluiași articol și l-a amendat cu 60.000 de ruble.

Motivul a fost, de asemenea, o postare a acestuia pe rețeaua de socializare Facebook (deținută de Meta, recunoscută ca fiind extremistă și interzisă în Rusia). 

sursa: RADOR