Poliția din Köln a descoperit, în urma vizionării înregistrărilor video, 16 suspecți în cazul incidentelor de Revelion, în timp ce Procuratura din Stuttgart a declarat că, de Anul Nou, un tănâr a fost reținut pentru agresiune sexuală.

Pe scurt ultimele evoluții în cazul evenimentelor care au avut loc de Revelion: 

  • Există 16 suspecți după atacurile din Köln.
  •  Procuratura din Stuttgart precizează că o persoană a fost reținută încă din noaptea de Anul Nou.
  •  La Hamburg, apar noi mărturii privind agresiunile sexuale comise împotriva femeilor.
  •  Ministrul de Interne, Thomas de Maizière, vrea să faciliteze deportarea solicitanților de azil care comit infracțiuni. 

 16 suspecți identificați după incidentele de la Köln

În ceea ce privește agresiunile asupra femeilor, numărul suspecților a crescut la 16. În cazul celor mai mulți suspecți nu se cunosc numele lor, dar sunt ușor de recunoscut pe înregistrările video și din fotografii.

Între timp, la poliție au fost înregistrate 121 de reclamații. Circa o treime se referă la hărțuire sexuală. Există și două reclamații de viol. Martorii oculari și victimele susțin că autorii păreau a fi, în cea mai mare parte, nord-africani sau de origine arabă.

De Revelion, în fața Gării Centrale Köln, din cei 1.000 de bărbați prezenți s-au desprins grupuri mici, care au jefuit și hărțuit mai multe persoane, în special femei. (Detalii, aici)

O persoană a fost arestată, de Anul Nou, la Stuttgart

Chiar în ajunul Anului Nou, un suspect a fost arestat la Stuttgart, după agresiunile care au avut loc în acest oraș. Informația publicată de Bild a fost confirmată de Procuratura din Stuttgart. Persoana plasată în arest preventiv are 20 de ani. Bărbatul este acuzat de agresiune sexuală și de împotrivire la arestare.

În Stuttgart, circa 15 bărbați au atacat două tinere de 18 ani din Ulm. Alte două tinere, de 16, respectiv, 18 ani, au fost agresate de un grup, din care ar fi făcut parte și tânărul reținut.

Anchetă la Hamburg

La Hamburg, investigațiile asupra incidentelor petrecute în urmă cu o săptămână continuă.

Poliția a cerut ajutorul celor care de Revelion s-au aflat în zona incidentelor și au făcut poze cu telefonul. Până miercuri, poliția a primit informații de la 90 de  martori oculari.

Până miercuri după-amiază au fost depuse peste 50 de plângeri, dintre care 39 pentru hărțuire sexuală. Victimele au între 18 și 30 de ani.

Întrebat dacă a fost identificat vreun autor, purtătorul de cuvânt al poliției, Holger Vehren, a precizat că investigațiile continuă.  

De Maizière vrea mai multă fermitate în cazul solicitanților de azil delicvenți

Ministrul de Interne, Thomas de Maizière, a declarat că intenționează să ia măsuri în vederea facilitării deportării solicitanților de azil care comit infracțiuni.

"Cei care comit infracțiuni grave, indiferent de statutul lor, trebuie să se aștepte să fie deportați din Germania”, a declarat politicianul creștin-democrat.

Süddeutsche Zeitung notează că momentan o solicitare de azil este afectată abia când o persoană este condamnată la închisoare pe trei ani.

”Va trebui să discutăm dacă nu cumva trebuie să schimbăm asta”, a spus ministrul de Interne.

”Comportamentul autorilor a fost scandalos, respingător și inacceptabil", a mai spus Thomas de Maizière, precizând că nu trebuie să apară o suspiciune generală asupra refugiaților, dar discuțiile asupra a ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să devină un subiect tabu.

Ministrul Justiției, Heiko Maas, a declarat, pentru ZDF-Morgenmagazin, că incidentele ar fi fost organizate dinainte, evocând posibilitatea ca în spatele evenimentelor să se afle grupări de crimă organizată.