Poliția a primit peste 1.000 de plângeri după evenimentele din noaptea de Anul Nou. Momentan sunt 58 de suspecți, majoritatea originari din Africa de Nord.

La șase săptămâni de la evenimentele din noaptea de Revelion de la Köln, numărul persoanelor care reclamă agresiuni sexuale crește în continuare.

Procurorul Ulrich Bremer de la Procuratura din Köln a declarat, pentru Die Welt, că au fost depuse până acum 1.054 de plângeri penale.

În aproape jumătate din cazuri (454) este vorba de agresiuni sexuale.

Poliția a identificat 58 suspecți, cei mai mulți de origine marocană și algeriană. Astfel, 25 sunt algerieni, 21 de marocani, trei tunisieni, trei germani, doi sirieni și câte un irakian, libian, iranian și muntenegrean.

13 persoane sunt arestate, notează Die Welt care a intrat în posesia unei liste cu violențele din noaptea de Anul Nou.

Potrivit documentelor, majoritatea agresiunilor sexuale și a furturilor a avut loc între orele 23:00 și 1:00. Două treimi dintre incidente au avut loc în interiorul Gării Centrale și în fața gării. În apropiere de miezul nopții poliția a început să evacueze zona, dar situația s-a calmat mult mai târziu.

Încă din noaptea de Revelion, peste 100 de victime au depus plângere la poliție. 

Numărul plângerilor a crescut după 4 ianuarie, dată la care au apărut în presa centrală relatări despre evenimentele din orașul de pe Rin.

Procurorul Ulrich Bremer a precizat că au fost 1.108 victime, un număr mai mare decât cel al plângerilor - 1.054 - deoarece unele persoane au făcut sesizare împreună. Până acum, doar într-un singur caz polițiștii au stabilit că reclamația a fost neîntemeiată.

Deocamdată, 13 bărbați se află sub arest preventiv: cinci sunt acuzați de agresiuni sexuale, iar ceilalți de furt, jaf sau atacuri asupra polițiștilor.

Printre cei acuzați se află minori și adolescenți, precum și solicitanți de azil și persoane care au intrat ilegal pe teritoriul german. Unii erau cunoscuți poliției.

Nicio persoană nu a fost condamnată.