Kathleen Ann Kavalec a fost confirmată joi de Senatul american în funcția de ambasadoare a SUA în România, potrivit ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru.

"Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul", a scris diplomatul român pe Facebook, făcând referire la un anunț de pe Twitter al Senatului SUA privind votul, potrivit Agerpres.

Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupa funcția de șef al Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, fiind detașată de la Departamentul de Stat din 2019, conform unei prezentări care a fost făcută publică atunci când Casa Albă și-a anunțat, la începutul lunii iunie, intenția de a o nominaliza pe diplomată în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

Anterior, Kavalec a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și șef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofițer pentru afaceri culturale la ambasada SUA din București, consilier politic la ambasada SUA din Kiev și ofițer politic la ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.